Onderhoud dartpijlen

Hoe vaak maak jij je darts proper?
Veel spelers staan er niet bij stil dat ook hun darts vuil kunnen worden.
Je mag je handen dan wel vaak wassen toch kan je je voorstellen dat een dartpijl ook vuil kan worden.
Een vuile pijl kan dan weer minder grip geven. Dus je pijlen op tijd en stond proper maken is zeker aangewezen.  Maar hierover meer verder in deze post.
Scherpe pijlen?
Hoe goed je ook gooit, je pijlen moetn in het bord blijven steken wil je punten scoren. Blijven ze niet zitten dan is het tijd om een dart slijper aan te schaffen. Met dit simpele toestelletje zal je al veel minder bounce-outs hebben.
Een slijper is een goed manier maar het kan natuurlijk ook op de ouderwetse manier met een wet- of slijpsteen.
Houd de pijl evenwijdig met de steen en wrijf de punt licht over de steen. Draai hierbij de punt constant rond en hou de druk gelijk. Controleer hierbij dat alle zijden gelijk zijn. Als je punt eruit ziet als een injectienaald, dan is hij waarschijnlijk te scherp. Dit euvel kan je oplossen door de punt niet langer evenwijdig te slijpen maar hen naar loodrecht ten opzichte van de slijpsteen te brengen.
Tip : controleer voor je begint te spelen je punten! Gehaakte punten zullen je bord beschadigen als je de pijlen er terug uithaalt.
Grip herstellen
Zweethanden laten vocht en zout achter op je pijlen. Ook andere vuiltjes kunnen van je handen overgaan op  je dartpijlen.
Door het gladde gevoel en de vuildeeltjes die in de holtes terechtkomen te verwijderen  ga je terug meer grip krijgen op je pijlen.
Je pijlen regelmatig schoonmaken is geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat je dartpijlen langer meegaan.
Een vochtig doekje op basis van alcohol is geweldig maar vermijd wel alles met handlotion!
Heeft je barrel een geocate laag (verf) dan is de beste methode misschien wel de vochtige doekjes methode!
Een andere manier op je darts proper te maken is een kommetje warm water met een scheutje vloeibaar wasmiddel in. Laat de barrels er een tijdje inliggen ( niet langer dan 6 uur). Een tandenborstel kan helpen om in de kartels te komen en zo ook daar alles proper te maken.
Daarna spoel je de barrels af en laat je ze drogen!
Succes!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *